HUSHÅLLSNÄRA TJÄNSTER

ettrenthem.se/hushållsnära-tjänster/

HUSHÅLLSNÄRA TJÄNSTER – FÖR EN ENKLARE VARDAG

Blir det städning på fredagskvällen istället för fredagsmys med familjen?
Har du gamla föräldrar eller annan anhörig som inte mäktar med alla vardagsbestyren?

HUSHÅLLSNÄRA TJÄNSTER & RUT-AVDRAG

När gäller RUT-avdraget

Städ- och rengöringsarbeten som ger rätt till skattereduktion, RUT-avdrag, är till exempel städning, diskning och fönsterputsning som normalt utförs i en privatbostad, samt annat rengöringsarbete som inte kräver specialistutbildning ex vis rengöring av altandäck, flyttstädning och inflyttningsstädning i ny bostad. Annat som ingår i hushållsnära tjänster är t ex  tvätt i egna bostaden eller gemensamma tvättstugan och strykning, diskning, nedtag och uppsättning av gardiner, inköp, ärenden av olika slag, promenad/ledsagning till bank, vårdcentral, frissan/frisören och trädgårdsarbeten och mycket mera kan vi erbjuda för att förenkla din vardag.

Följande ingår ej i hushållsnära tjänster och har således ej rätt till skattereduktion:
Arbeten som kräver speciella verktyg/maskiner. Till omsorg och tillsyn som inte ger rätt till skattereduktion räknas omsorg som kräver specialkunskaper, till exempel massage, fotvård, hårklippning, skönhetsbehandlingar och liknande tjänster. Detta gäller oavsett om tjänsten är utförd i bostaden eller inte.
Läs mer på Skatteverket. se

Omsorg inom hushållsnära tjänster

Förutom hemstädning, flyttstädning, visningsstädning och fönsterputs så ingår även omsorg i hushållsnära tjänster, exempelvis:

Inköp och andra ärenden, ledsagning vid promenader/enklare ärenden ex besök på bank, apotek, systembolag, till/från frissan/frisören eller till vårdcentral mm.
Hjälp med att betala räkningar.
Diskning, bädda och bädda nytt.
Tvätta, hänga upp kläder textilier i egna bostaden eller i gemensamma tvättstugan.
Strykning och vikning av tvätten, in i garderober, skåp och lådor.
Nedtagning och uppsättning av gardiner.
Enklare lagning av kläder/textilier.
Skovård och andra småsysslor.
Eller behöver du hjälp med att rensa och städa ur garderober/skåp/lådor?
Putsa silver.
Enklare sömnadsarbeten.
Högläsning.
Social samvaro.

PERSONLIG OMSORG

Skattereduktion medges  även vid omsorg av personlig art som inte kräver specialistutbildning, såsom hjälp med skötsel av den personliga hygienen, på- och avklädning  och liknande personliga bestyr.

Detta är exempelvis användbart för den som  sätter värde på att själv bestämma över sin tillvaro och inte vill använda sig av kommunala hemtjänsten med biståndsbeviljande insatser. Dessutom kan det bli billigare med RUT än med hemtjänst-taxan.

Kunden håller med ev. utrustning och material.

Vi har flera lösningar för din omsorg, du kan välja mellan enstaka tillfällen, abonnemang eller så sätter du ihop ett eget skräddarsytt avtal.

kombinera våra tjänster’

Med abonnemang / anpassat abonnemang / enstaka tillfälle / eget skräddarsytt  kan Du kombinera OMSORG med de övriga Hushållsnära tjänsterna som ETT RENT HEM erbjuder för att passa DINA specifika behov exv inköp, städning och fönsterputs  etc.
SLUT PÅ DENNA SIDA!